programma

 

Wij bieden tieners een traject van 2,5 jaar aan. Door een duidelijke doorgaande lijn in het programma worden deelnemers optimaal voorbereid op de keuzes die ze in de toekomst gaan maken.

 

Traject van
2,5 jaar
 

jaar

1

In het eerste jaar staan praktische beroepen centraal: Wat doet bijvoorbeeld een politieagent, een elektrotechnicus, verpleger, bakker, DJ, dierenverzorger, vliegtuigtechnicus, fysiotherapeut, topsporter of kapster.

Naast het reguliere programma bieden we in jaar 1 en 2 workshops en verwerkingsopdrachten aan om talenten te ontdekken en vaardigheden verder te ontwikkelen.jaar

2

Het tweede jaar leren de deelnemers meer ‘abstracte’ beroepen kennen. Ook vertellen we meer over verbinding tussen bepaalde beroepen; wat doen bijvoorbeeld een robot-technicus en een psycholoog en wat hebben zij te maken met onderzoeken in een ziekenhuis? Of… wat doen een burgemeester, een advocaat en een rechter en wanneer komen zij alle 3 tegelijk in actie wanneer er iets ernstigs gebeurd in de stad?jaar

3

In het derde jaar kiezen de deelnemers zelf een beroep of vakgebied waar ze meer over willen leren.

In de vorm van workshops, presentaties, snuffelstages en het bezoeken van opleidingen bereiden we de kinderen optimaal voor op de toekomst.

 

Jaarprogramma